Concert mezzosopraan Sterre Kooi

PURMEREND De Nederlandse mezzosopraan Sterre Kooi verzorgt zondag 4 februari om 11.00 uur in Onder de Linden aan de Middenweg 150 in Middenbeemster een koffieconcert. Met Jaap Kooi op de piano.

Kooi groeide op in een muzikale familie. Na viool- en pianolessen kreeg zij zangles van onder andere Lucienne Bouwman en Emilio Aguilar. Op haar veertiende zong zij de rol van tweede hofdame in Dido & Aeneas. In 2014 begon zij met haar studie Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam.

Als solist zong zij onder andere bij het VU-koor en het Groot Concertkoor Amsterdam en tijdens het Composer's Festival 2016. In 2017 was zij solist in de korte opera De grens is bereikt tijdens het Opera Forward Festival bij de Nationale Opera in Amsterdam.

Pianist Jaap Kooi kreeg, na universitaire studies econometrie en geschiedenis, zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gérard van Blerk. In 1986 behaalde hij cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus.

Reeds tijdens zijn studie ontstond een drukke en veelzijdige concertpraktijk als solist, kamermuziekspeler en begeleider.

De koffieconcerten bij Onder de Linden worden in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam geprogrammeerd. De toegang bedraagt 9 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Reserveren kan via: www.onderdelindenbeemster.nl.