• Annie Brouwer en Riek Buhl zijn trots op het behaalde resultaat.

    Enny Smit

Bus 101 rijdt weer op zondag

PURMEREND In de avonduren op vrijdag en zaterdag en op zondag hadden bewoners van de Purmer-Zuid geen directe busverbinding met de binnenstad en het Dijklander Ziekenhuis. Voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer was dit geen ideale situatie. Daarom zijn Riek Buhl en Annie Brouwer in 2017 een petitie gestart voor uitbreiding van de buslijn. En met succes want voortaan rijdt bus 101 weer op zondag en op vrijdag- en zaterdagavond.

Enny Smit

'Een bezoek aan het Dijklander Ziekenhuis of huisartsenpost was met openbaar vervoer in de avonduren en op zondag niet altijd even efficiënt. Dan moest je eerst met bus naar Ilpendam om daarna met bus naar het ziekenhuis te gaan. Dat kost reizigers extra tijd én geld', aldus Riek Buhl en Annie Brouwer. Het tweetal wilde uitbreiding van de buslijn en begonnen in 2017 een handtekeningenactie. 'Wij hebben destijds ruim 800 handtekeningen overhandigd aan de gemeente Purmerend en aan EBS.'

GOEDE COMMUNICATIE 'De samenwerking was fantastisch', zegt Buhl. 'Ik denk vooral omdat wij met oplossingen kwamen, in plaats van te klagen. Diverse routes hebben we voorgelegd aan EBS. Het vervoersbedrijf liet weten hier met de nieuwe dienstregeling van 2019 rekening te houden.'

START Buslijn 101 rijdt vanaf begin deze maand weer op zondag en op vrijdag- en zaterdagavond. De dienstregeling is in het voordeel van de bewoners aangepast. 'Op vrijdag en zaterdag rijdt de laatste bus om 23.18 uur richting Purmer-Zuid. Een wens van ons, en van andere mensen die hun handtekening hebben gezet, is uitgekomen. Het uitbreiden van deze busverbinding geeft ouderen, mensen die slecht ter been zijn en moeders met kinderwagens ook meer bewegingsvrijheid. Bovendien is het weer mogelijk om met de bus de koopavond te bezoeken of om naar De Purmaryn te gaan', zo laten Brouwer en Buhl weten.

Het tweetal is er trots op dat de uitbreiding van de buslijn 101 is gelukt. 'Wij willen alle mensen bedanken die zich hiervoor hebben ingezet', aldus de Purmerenders.