• Pixabay

Burgemeester sluit woning in Purmer-Zuid

PURMEREND In een woning op het Salland is op 25 februari 2019 bij een inval door de politie een handelshoeveelheid hennep aangetroffen. In 2018 was de woning ook betrokken bij illegale hennepteelt. De woning is vandaag voor negen maanden gesloten op last van burgemeester Bijl.

De burgemeester is op grond van artikel 13b Opiumwet, ook wel de "Wet Damocles" genoemd, bevoegd om bestuursdwang toe te passen als in een pand soft- en/of harddrugs worden aangetroffen. Met deze bevoegdheid kan de burgemeester een woning tijdelijk sluiten. De gemeente Purmerend heeft daarnaast sluitingsbeleid vastgesteld in strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit.
De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst 'verzegeld' en 'drugspand gesloten'. Met de sluiting wordt de bekendheid van de woning als drugspand doorbroken en de openbare orde hersteld.
Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.