• Nieuwbouw mbo-school.

Bouw mbo-school dit voorjaar van start

PURMEREND De bouw van een nieuwe mbo-school aan het Karekietpark Purmerend gaat dit voorjaar van start. Alle betrokken partijen zijn akkoord en dit betekent dat het Horizon College en het Regio College in september 2019 het nieuwe schoolgebouw gaan betrekken.

SAMENWERKING Het Horizon College wordt eigenaar en financiert het pand, het Regio College huurt ruimte in de nieuwe school. In een gelijkwaardige samenwerking kan nu op een doelmatige manier een breed en kwalitatief goed opleidingsportfolio worden aangeboden. 'Dit is een fantastische mijlpaal waar we enorm blij mee zijn. Het is de start van een mooie nieuwe ontwikkeling op onderwijsgebied,' aldus Anja Grootoonk en Wim van Amersfoort, voorzitters van de twee scholen.

BOUW Het nieuwe schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend wordt gebouwd door SMT Bouw & Vastgoed. Het gebouw is ontworpen door JHK Architecten. Het bouwmanagement wordt verzorgd door Building for Tomorrow. De bouwwerkzaamheden starten in maart en duren tot medio juli 2019, waarna in september 2019 de nieuwe school in gebruik kan worden genomen.

PAKKET Het Horizon College en het Regio College willen kwalitatief goed mbo-onderwijs met goede praktijkvoorzieningen in een gezamenlijk schoolgebouw in Purmerend aanbieden. Om dit te realiseren zijn de twee scholen een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan. Met de samenwerking kan een uitgebreid pakket van mbo-opleidingen aangeboden worden, samen met de bedrijven in de regio gebeurt dit op een flexibele en toekomstgerichte manier zodat jongeren in hun regio Waterland opgeleid worden en een baan kunnen vinden.

Veertig procent van de ruimte wordt door beide mbo-scholen gezamenlijk gebruikt. 'Wij zijn heel enthousiast over de samenwerking,' zegt Anja Grootoonk, voorzitter College van Bestuur van het Horizon College. 'Jongeren verdienen kwalitatief goed onderwijs. Dat willen wij bieden in een goed geoutilleerd en eigentijds schoolgebouw.'