• Freeimages.co.uk

Boekenweek in de bibliotheek

PURMEREND In Bibliotheek waterland wordt van 10 tot en met 18 maart de Boekenweek gevierd. En de natuur, want dat is het thema van de Boekenweek. Bij de natuur horen eindeloos veel verhalen. En romans en gedichten. Aan de hand van veel bekende en onbekende gedichten en romanfragmenten geeft Lidewijde Paris op woensdag 14 maart een workshop in de bibliotheek Purmerend.

NATUUR De Boekenweek 2018 viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Als Moeder Natuur is zij de oorsprong van het leven. We worden overweldigd door haar grootsheid of voelen ons geborgen in haar rust. We zetten haar naar de hand of strijden om haar behoud. 'En toch is alles wat we doen natuur', schreef Leo Vroman. Zijn dichtregel is motto bij het thema van de Boekenweek 2018.

LITERATUUR Op woensdag 14 maart geeft Lidewijde Paris een toegankelijke en onderhoudende workshop over Literatuur en Natuur in de Bibliotheek Purmerend.

Aan de hand van veel bekende en onbekende gedichten en romanfragmenten laat Lidewijde Paris zien dat de meeste details inderdaad niet zo onschuldig zijn als ze lijken, wat ze voor stille signalen geven en hoe je ze kunt interpreteren. Lidewijde leest ze voor en legt ze uit. Van Kloos tot Bloem, van A. Alberts tot Nathan Hill, van Margriet de Moor tot de bijbel… alles komt langs. Voorbereiding is niet nodig en ieder kan alles vragen.

AANMELDEN De workshop 'Hoe lees ik Natuur in de Literatuur' is op woensdag 14 maart van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40 in Purmerend.

Kaarten kosten 5 euro voor leden 7,50 euro voor niet-leden.

Kaarten zijn te koop in alle vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland en op de website. Kijk op: www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.