• Mark Nettenbreijers

Benefietvoorstelling voor vluchtelingen

PURMEREND Rikje Houtman en Femke Blakborn houden op zaterdag 25 en zondag 26 mei in de theaterzaal in P3 de benefiet muziektheatervoorstelling 'Laat me vallen' ten bate van Home for all.

Houtman zet zich al enige jaren met hart en ziel in voor Home for All, een lokale hulporganisatie op het eiland Lesbos die voor vluchtelingen 'Safe Places' creëert en hen daar van broodnodige basisbehoeftes voorziet. Blakborn werkt al geruime tijd aan 'Laat me vallen', haar eigen muziektheatervoorstelling. De vriendinnen hebben de krachten gebundeld om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de situatie van de vluchtelingen op Lesbos.

In 'Laat me vallen' geeft Blakborn haar ontsnappingsroutes op en zoekt ze de moed om voluit te leven. Zich vól te laten vallen in haar geluk, haar pijn, én haar mens-zijn. Een muzikaal parcours met obstakels zoals 'de Anderen' en 'een Altijd Pratend Hoofd'. Met pogingen tot moed, het willen volgen van haar hart, en… nu dan eíndelijk eens gaan luisteren naar die innerlijke stem.

Uit een verlangen om mensen in nood te helpen, beginnen restauranteigenaars Nikos en Katerina 'Home for all', een lokale gemeenschap waar vluchtelingen kunnen ontsnappen aan de stress van het leven in het kamp. Hun 'Safe Places' bieden naast maaltijden, een internetcafé om contact te hebben met thuis, (kook)workshops, schone kleding en schoenen, muziekles, Engelse les, muziek en dans. Home for all' draait volledig op donaties en een wisselende ploeg vrijwilligers van het eiland zelf en uit andere Europese landen. Kijk voor aanvullende informatie op homeforall.eu.

De benefietvoorstelling wordt gespeeld op zaterdag 25 mei om 20.30 uur en zondag 26 mei om 15.00 uur in P3. Kaarten kosten in de voorverkoop €12,50 (incl. fee) en €15,00 (incl. fee) aan de deur. Het aantal plaatsen is beperkt vooraf kaarten bestellen is aangeraden. Dat kan via: www.p3purmerend.nl.