• Flexibel

Acteurs Flexibel dansen in 'Flamenco Inclusivo'

PURMEREND De voorstelling Flamenco Inclusivo van de beroemde Spaanse flamencodanser José Galán is donderdag 24 januari te zien in Theater de Purmaryn. Acteurs van Theatergroep Flexibel uit Purmerend nemen deel aan deze bijzondere dansvoorstelling. De groep acteurs bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking die op hun eigen bijzondere wijze laten zien dat Flamenco voor iedereen is.


De voorstelling is een 'double bill'. Dat betekent dat de show uit twee delen bestaat. De ene helft is de voorstelling van José Galán. Het tweede deel van de voorstelling is het resultaat van een bijzonder project in samenwerking met de Flamenco Biënnale Nederland, Cultuurhuis Wherelant en het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Dansen zoals échte flamencodansers: dat was de uitdaging die de acteurs van Theatergroep Flexibel aangingen.

Vijf weken lang leerden zij de fijne kneepjes van deze Spaanse dansvorm, in een serie lessen van Carmen Buitenhuis van de Flamenco Biënnale – een tweejaarlijks flamencofestival. In deze weken werden de acteurs klaargestoomd voor een heel spannende presentatie. waarbij tien acteurs uitgezocht zijn die een intensieve workshop mochten volgen met de beroemde choreograaf/flamencodanser José Galán. Ze zijn tijdens de workshops én worden straks bij de voorstellingen persoonlijk begeleid door danseressen van het Lucia Marthas Institute of Performing Arts. De workshops met José Galán zijn inmiddels achter de rug. Dus nu zit er nog maar één ding op. De pasjes oefenen en zorgen dat de acteurs van Theatergroep Flexibel voor mooie, volle zalen kunnen spelen.


Kaarten voor de voorstelling op donderdag 24 januari zijn verkrijgbaar via www.depurmaryn.nl.