Lokaal lezersnieuws

Goed bezig!

In het gemeentelijk groen verschijnen steeds meer veldjes met wilde bloemen. Zo ook in Purmerend. Het gonst daar van de bijen en hommels en ze zijn ook nog eens mooi om naar te kijken. Goed bezig gemeente!

Wil je mijn oma zijn?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar ouderen die de rol van (opa en) oma willen vervullen voor kinderen uit Purmerend. Enerzijds omdat de ouderen graag meer gezelschap en (meer) kleinkinderen wensen, anderzijds omdat de gezinnen geen opa of oma meer hebben voor de kinderen.

Bewoners Assen op duurzame tour - Buurkrachtteam Assen-Oost laat heel Assen profiteren van isolatie- en zonnepanelenaanbod

Een groep bewoners van Assen-Oost, verenigd in Buurkrachtteam Assen-Oost, heeft de handen ineen geslagen en besloten gezamenlijk hun woningen te verduurzamen. Dit heeft geleid tot een aantrekkelijk aanbod bij Enie Zonnepanelen en Bevo Isolaties.

Berichten in kranten en op radio effectief tegen inbraken

Alweer voor de tiende keer organiseert de stichting NIPW de Nationale Inbraakpreventieweken. Twee keer per jaar, in mei en juni en in november en december, bericht de stichting over inbraakpreventie. Dat gebeurt na uitgebreid onderzoek.

Laat je verrassen bij de ‘regio buren’ West-Friesland

Waarschijnlijk hebben jullie West-Friesland als onze ‘regio buren’ vast wel eens bezocht. Op 29 juni willen wij onze regio een beetje meer aandacht geven.

Maak kennis met Stand up biking op een ElliptiGO

Stand up biking op een ElliptiGO is staand fietsen, zonder zadel dus. Dat klinkt zwaar, maar is het zeker niet.

Schilderscub Wherepalet 25 jaar

Op 17 juni a.s. zal schilderclub Wherepalet met als thuishaven Cultuurhuis Wherelant,  met haar leden het feest vieren dat zij 25 jaar geleden is opgericht.

Wij hebben vele locaties in Pumerend gehad en veel leden,  die lid bleven totdat het schilderen hen onmogelijk werd.

Horroreiland


May-Britt klaver is een jonge auteur. Ze is pas zeventien jaar, maar heeft zo,n goed verhaal geschreven ( Fantasy ) dat wij van Uitgeverij Keytree hebben besloten om het uit te geven. Vanaf 28 juni zal haar boek "Horroreiland"bij elke boekhandel en webshop te verkrijgen zijn. 

Samenwerken met oog op thuiszorg in de toekomst

Deze week ondertekenden De Zorgcirkel en 5 andere ouderenzorgaanbieders met de Hogeschool van Amsterdam de samenwerkingsovereenkomst voor de start van de opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal.

Pagina's