Lokaal lezersnieuws

Imago e-bikes hipper, ook onder studenten!

Dat de elektrische fiets, ofwel e-bike, populair is, is bij de meesten wel bekend. Ook onder de jongeren stijgt de interesse in de elektrische fiets.

 

Meer scholieren bezoeken e-bike testcenters van Stella Fietsen

Respect voor het gezin

Hoe we wereldwijd ook verwoede pogingen hebben gedaan om andere samenlevingsvormen te verzinnen dan huisje-boompje-beesje, we komen er toch op terug. Het gros van de mensen verkiest te leven met een vaste partner en kinderen.

Bij Leemans Schoenen shoppen met héle leuke zomerse kortingen! 

De zomer is net van start gegaan en bij Leemans Schoenen zijn er nu al héél veel zomerse sandalen, slippers en pumps verkrijgbaar met zomerse kortingen. Er zijn nu nog meer modellen voordelig afgeprijsd. Kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 50%!

Renovatie warmteleidingen Stadsverwarming Purmerend

De komende jaren gaat Stadsverwarming Purmerend (SVP) in de wijken Purmer  Zuid, Purmer Noord en Gors Noord de warmteleidingen vervangen. De eerste 329 woningen zijn nu aan de beurt.  Bewoners die het aangaat zijn per brief geïnformeerd.

Noord-Holland Noord opent 200 kilometer lang sloepennetwerk

Zaterdag 2 juni is een 200 kilometer lang vaarnetwerk voor kleine pleziervaart in de regio Noord-Holland Noord officieel geopend. Dit vaarnetwerk is onderdeel van het Sloepennetwerk waarmee via de website en app vaarroutes gepland kunnen worden.

Levensgevaarlijke situatie

Al jarenlang bel ik in voorjaar en zomer met de gemeente over een zeer gevaarlijke situatie bij het verlaten van de tarwestraat naar de grotenhuysweg.

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders

April. Net zoals vele andere gezinnen maken we nu ook vaste plannen voor de zomer. Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, of misschien nog verder. Had u al ideeën voor de zomer van 2018?

 Europa Kinderhulp doet u graag een suggestie.

Helden hond Toby, misschien de mooiste hond van Nederland.

Toby een prachtige hond uit Edam is in de race om de mooiste hond van Nederland te worden. Toby is al een bekende Nederlander aan het worden, hij is verschillende keren op tv geweest en is acteur bij Prison escape..

Pagina's