Lokaal

PURMEREND Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes keerde afgelopen weekend terug in Purmerend. Het Leeghwaterpark werd weer omgetoverd tot een intiem openluchtrestaurant voor jong en oud met keukens op wielen, live muziek en entertainment voor kinderen.
MONNICKENDAM Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam heeft het afgelopen weekend de 50.000e bezoeker mogen ontvangen. Met een gemiddelde van 7.000 bezoekers per jaar sinds de opening in 2012 blijkt de gekozen opzet om er een gevarieerd en speels museum vol verschillende verhalen van te maken, een succesvolle formule te zijn.
ILPENDAM Parckpop Ilpendam is nog altijd enorm populair. Dat bleek zondag weer tijdens de 30e editie van het festival.
PURMEREND In de Hazepolder eind augustus traditiegetrouw een rommelmarkt gehouden. Zondag 25 augustus van 9.00 tot 16.00 uur is het weer zover en zetten buurtbewoners en andere verkopers hun overtollige spulletjes in de verkoop.
STREEK Niet iedereen lukt het om de tuin of balkon op orde te houden door bijvoorbeeld ouderdom of een ziekte. Onkruid verwijderen, bladeren opruimen en plantjes in potten doen zijn klusjes waar een tuin of balkon van opknapt en abonnees van RSWP blij van worden. Deze vrijwilligersorganisatie is dan ook op zoek naar mensen die een handje...
EDAM In het Fort bij Edam wordt woensdag 21 augustus, in samenwerking met Staatsbosbeheer, een vlinderexcursie gehouden.
PURMEREND In het laatste weekend van augustus wordt er jaarlijks aandacht geschonken aan de Europese Nacht van de Vleermuis. IVN Waterland houdt daarom op vrijdag 23 augustus om 20.00 uur in Heel Europa een presentatie en excursie over vleermuizen.
WESTBEEMSTER Deze zomer is er een bijzondere tentoonstelling op Fort bij Spijkerboor. Hetta van de Schraaf-Prijs is geboren op een fort, als dochter van een fortwachter. Haar vader was de laatste 'echte' fortwachter van Fort bij Spijkerboor, en daarvoor van andere forten. Het fort waar zij geboren is, fort Kwadijk, heeft een bijzondere...
PURMEREND Ook gedurende de zomervakantie worden er bij Buurtcentrum Gildeplein diverse activiteiten gehouden. Zo wordt er zondag 18 augustus vanaf 13.30 uur bingo gespeeld.