• Patrick van Kuijk (links) valt aan voor ViP Heren 1, Joost Koeten en Bram Wolf geven aanvalsdekking in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen WVS’90

    Paul Hendriks

ViP pakt overtuigend koppositie

20-01-2018, 17:21 | Lezersnieuws | Arne

Met een enorm dikke 4-0 overwinning op WVS’90 heeft ViP Heren 1 de koppositie in de tweede klasse overgenomen van Bevok. Bevok Heren 1 ging met 3-1 onderuit bij Clam Dycke en ViP heeft nog twee wedstrijd in te halen op Bevok.

Vrijdag kwam WVS’90 uit de Goorn op bezoek in de Karekiet. De mannen van ViP, de week ervoor nog goed voor een 4-0 overwinning op Croonenburg H2, mistten hun passer-loper Jan Koorn wegens een handblessure, maar Merijn Luijbe kwam als invaller wederom goed binnen de lijnen. De eerste set werd gestart met Jasper Bouman als spelverdeler en Arne Hendriks als diagonaal aanvaller. Mo Arab en Patrick van Kuijk als vaste passer-lopers en Joost Koeten met Bram Wolf op de midden positie. Libero Werner Wijsman zoals gebruikelijk de drijvende kracht in het achterveld. Snel werd duidelijk dat WVS niks had in te brengen tegen de service druk van ViP en het solide aanvalsspel van de mannen uit Purmerend. Met een dikke 25-11 was de eerste set een eitje voor de Purmerenders met titel aspiraties. Ook in set twee was de service van ViP overtuigend en werd er volop geblokkeerd. 25-10 in de tweede set, duidelijke cijfers. Merijn Luijbe kwam binnen de lijnen in de derde set. De start was wat stroef maar vanaf 11-11 liep ViP weg en wat heet met 25-16 ging de set nog steeds ruim naar ViP. In set vier Mo Arab als spelverdeler en Arne Hendriks, normaal een van de spelverdelers, mocht blijven staan als aanvaller. Geen probleem voor de mannen want ook de vierde set, ondanks een gelijk opgaand begin, werd met 25-14 gewonnen. Na een krappe 90 minuten was de wedstrijd gespeeld en konden de vijf punten worden bijgeschreven in de ranking. Met twee wedstrijden minder gespeeld en evenveel punten als de nummer twee Bevok H1 staat ViP er goed voor al is het seizoen nog lang en zal ViP dit niveau vast moeten houden tot het einde van het seizoen. Vrijdag 26 januari wacht de uitwedstrijd tegen Nivo uit Hoorn.