• SamenLoop voor Hoop

    KWF Kankerbestrijding

SamenLoop voor Purmerend in 2018

10-11-2017, 12:37 | Lezersnieuws | Liesbeth Moret

Door heel Nederland zijn al meer dan 100 SamenLopen georganiseerd: 24-uurswandelestafettes voor KWF Kankerbestrijding waarin overledenen worden herdacht en het leven wordt gevierd. Purmerend zou in 2018 ook voor een SamenLoop in aanmerking kunnen komen. Daarom is KWF hard op zoek naar vrijwilligers die een SamenLoop in Purmerend willen organiseren.

Meer dan geld inzamelen

Een SamenLoop is een wandelevenement, waarbij (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje worden gezet. Teams wandelen 24 uur lang in estafetteverband om hun solidariteit met patiënten te tonen en het leven te vieren. Lokale eregasten (mensen die ooit in hun leven de diagnose kanker hebben gekregen) nemen een centrale plaats in tijdens een SamenLoop. Een belangrijk onderdeel van het evenement is de Kaarsenceremonie. Als de duisternis invalt, branden deelnemers en toeschouwers kaarsen om hun persoonlijke herinneringen levend te houden.

Verbinding en saamhorigheid

Marja Goeman uit Purmerend heeft in 2017 deelgenomen aan de SamenLoop in de Haarlemmermeer en werd, samen met Joke Oudejans, meteen gegrepen door het concept en zocht contact met het KWF hoe zij een initiatief van de grond kunnen krijgen in Purmerend. Marja: “SamenLoop zorgt voor verbinding. Mensen delen de moeilijke momenten en emoties met elkaar. Je moet het meemaken om de energie door de saamhorigheid te voelen, daarna ben je 'besmet' met het SamenLoop-virus."

Evelien de Ruiter, relatiemanager bij KWF: “Een goede voorbereiding bij een SamenLoop is heel belangrijk. KWF zorgt voor ondersteuning in de vorm van draaiboeken, fungeert als vraagbaak en organiseert inspiratiedagen. Maar we schrijven niet voor hoe de vrijwilligers hun werk moeten doen, er is alle ruimte voor lokale accenten. Het organiseren van een SamenLoop doe je niet even in een maand, maar het geeft wel heel veel voldoening.”

Aanmelden

Heeft u interesse in een rol als commissielid van de SamenLoop Purmerend? Neemt u dan voor meer informatie contact op met Evelien de Ruiter via 06-214 261 90, eruiter@kwf.nl of kijk op samenloopvoorhoop.nl.