OUDERS, KINDEREN EN TEAM KINDCENTRUM WILLEM EGGERT SLAAN HANDEN INÉÉN!

30-05-2019, 15:47 | Lezersnieuws | Linda


 

‘Een steentje bijdragen’… dat was de afgelopen weken het thema van Kindcentrum Willem Eggert. In november 2018 besloot de leerlingenraad van KC Willem Eggert dat tijd werd om het speelplein van het kindcentrum te voorzien van een nieuwe inrichting met als doel als doel alle kinderen uit te dagen tijdens het spelen.

Het kindcentrum heeft leerlingparticipatie hoog in het vaandel staan. De leerlingenraad, welke zo’n acht keer per jaar met de directie vergadert, nam het initiatief om een plan te maken voor een nieuw speelplein. Er werd in de groepen vergadert over de speelmogelijkheden, waarna de leerlingenraad een aantal speeltoestellen presenteerden. Na een verkiezing, waarbij alle kinderen die het kindcentrum bezoeken een stem konden uitbrengen, bleek de voorkeur uit te gaan naar een grote schommel en een groot klimtoestel.

Gedurende het traject werd als snel duidelijk dat het budget van het kindcentrum niet toereikend was om aan alle wensen tegemoet te kunnen komen. Zodoende besloot het team het jaarlijks terugkerende thema ‘een steentje bijdragen’ in het teken te zetten van een geldinzamelingsactie voor de herinrichting van het plein.

Een aantal enthousiaste ouders richtte een werkgroep op en zette in voor de herinrichting van het plein. Zij voegden niet alleen een aantal leuke suggesties toe aan de plannen, maar waren ook zeer actief in het benaderen van sponsoren. Naast een aantal sponsoren die niet genoemd willen worden, deden ‘stichting BIMBAM’, ‘Office Plaza’, ‘Deurwaarder Jansen’ en ‘Be Frankly’ een mooie donatie.

Ook werden in alle groepen van het kindcentrum acties opgezet. De groepen van de kinderopvang bakten koekjes en verkochten deze in de buurt en de kinderen van de onderwijsgroepen organiseerden acties zoals het schrijven en verkopen van een boek, het organiseren van een voorstelling of vrijmarkt, het inzamelen van lege flessen of het verkopen van kunstwerkjes. Afgelopen woensdag 29 maart werd de periode van ‘een steentje bijdragen’ afgesloten met een sponsorloop, welke in samenwerking met partner SPURD werd georganiseerd.

Kinderen, team en ouders haalden door de handen ineen te slaan, een prachtig geldbedrag op waardoor het moment waarop besloten kan worden de wensen te realiseren, steeds dichterbij komt. ‘Ik ben met recht trots op onze kinderen, ouders en het team. Alle partijen hebben laten zien dat er veel mogelijk is wanneer we de handen ineen slaan.. het gevoel van saamhorigheid is groot binnen ons kindcentrum’ .. aldus een trotse directeur.