Oranje Fonds kent € 1500 subsidie toe aan Coach4you

16-01-2018, 12:39 | Lezersnieuws | secretariaat

 De vrijwilligers van C4Y ondersteunen brugklassers die een steuntje in de rug nodig hebben om het eerste jaar van het voortgezet onderwijs goed te doorlopen.

De overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. De scholen zijn groter, er zijn veel meer leerlingen, elk uur een andere leraar en of klaslokaal. Tussen de middag niet meer naar huis of naar de overblijf. Veel nieuwe kinderen, kortom heel veel nieuwe zaken.

De coaches van C4Y begeleiden de brugklassers een maal per week een á anderhalf uur thuis gedurende één tot anderhalf jaar met alles waar een brugklasser mee te maken krijgt in het eerste jaar. Zoals: hoe gebruik je  de agenda ( een papieren of digitaal) , hoe leer je de woordjes in een vreemde taal, hoe deel je je huiswerk in, hoe bereid je repetities voor. Hoe vind je je weg in de school, hoe ga je met nieuwe kinderen om. Het is niet de bedoeling dat de coach het huiswerk met brugklasserdemaakt.

Gilde P&O hoopt op veel aanmeldingen van vrijwilligers als coaches.                                                                             De coaches volgen de basiscursus C4Y en bezoeken de intervisiebijeenkomsten en zijn in het bezit van een VOG. Op de website www.gildepurmerend.nl vindt u meer informatie.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar  en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven.                                                                                                                                  KonWillem-Koning Willemn-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Voor informatie over Coach4you : secretariaat Gilde P&O , A Otter tel. 0651806904,                        website: www.gildepurmerend.nl