• Noorderzon I en II

    eigen foto

Opwekking zonne-energie in collectief verband.

03-11-2017, 12:08 | Lezersnieuws | J.P. Lok

Wilt u bijdragen aan een duurzame energie voorziening?

Op donderdag 16 november a.s. is er een presentatie van Zon op Waterland in het Broekerhuis, Leeteinde 16 in Broek in Waterland. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Iedereen die geïnteresseerd is wordt van harte uitgenodigd.

Op deze bijeenkomst willen wij u graag informeren over hoe u kunt deelnemen aan één van onze zonnestroom projecten. Door deel te nemen aan de coöperatie hoeft u  geen zonnepanelen op uw eigen dak te plaatsen maar maakt u  gebruik van het dak van een ander! U hoeft ze ook zélf niet te leggen, want dat gebeurt in coöperatief verband op (grote) daken van boerenstallen in de omgeving. De coöperatie gebruikt de Postcode Roos regeling (officieel: "Regeling Verlaagd Tarief") waarmee uw investering in zonnestroom direct rendabel is. U wekt uw eigen ( zonne-) energie op en bespaart meteen flink op uw stroomkosten!

In Broek zijn  de projecten Noorderzon en Noorderzon-II al gerealiseerd (en Zuiderzon in Zuiderwoude), en nu staan de projecten "Pronken met Zon” 1 & 2  ( ook in Broek in Waterland) open voor inschrijving. Tot nu toe hebben zich zo’n 45 deelnemers al ingeschreven waarmee het eerste project binnenkort kan worden gestart. De coöperatie zoekt nu ook deelnemers voor het tweede dak. U kunt zich alvast informeren via  www.zonopwaterland.nl

Hier kunt u de projecten bekijken en kunt u zich desgewenst ook al meteen inschrijven (gele knop: "Ik wil mij Nu inschrijven!"). U toont hiermee uw belangstelling en eventuele omvang van deelname, maar het verplicht u nog tot niets. Pas bij aanleg van de installatie(s) maakt u uw inschrijving definitief. U kunt ook bellen met Willem de Vries (0653-160229) of Johan Lok (0648-633415), of e-mail naar info@zonopwaterland.nl. We hopen u op 16 november te ontmoeten in het Broekerhuis.