nieuwe vinding groene stroomwinning op zee: deel 2

10-01-2019, 18:24 | Lezersnieuws | joost

 Zoals eerder gepubliceerd, (nieuwe vinding groene stroomwinnig op zee(20-12-2018), heb ik een nieuwe vinding gedaan op het gebied van groene stroomwinning.

Dit idee is nu uitgebreid met de volgende concepten.

Om  het hele verhaal te volgen is het noodzakelijk dat u eerst de volgende link doorleest.

Link 1

https://www.businessinsider.nl/in-schotland-levert-het-eerste-drijvende-windmolenpark-nu-stroom/

Als u  de foto bekijkt van de windmolen, met het anker verticaal onder de windmolenpaal, die weer 80 meter onder het oppervlakte ligt.

Als je nu een circel, in de vorm van een spaakwiel, aan de oppervlakte van de zee, aan de paal bevestigt, dan kan je in de buitenste ring allemaal oppervlakte  golfslagturbines ("Purmerendse paddenstoel" , buckyball, etc)aanbrengen.

Als je van de biuitenste ring ook nog eens kabels spant, direct naar het anker, dan krijg je een uitlijnfiguur van een omgekeerde kerstboom. Hang die kabels ook weer vol met onderwater golfstagturbines, en je verdubbelt het rendement.

Geef het geheel genoeg drijfvermogen mee, en  pak mee je winst.

Nu sprak ik iemand, die voor Statoil(Equinor) aan die drijvende windmolens heeft gewerkt, en die zij dat de windmolens ankerkabels hebben van 600 meter, in een triangel.

In dit geval leg je aan eerder beschreven oppervlakte ring, de kabels naar de drrie ankerkabels, en hang die  "kerstboomconstructie "weer vol met onderwater golfslagturbines. Geef ook dit weer genoeg drijfcapaciteit mee.

De derde mogelijkheid is om rond de paal aan de opp. het spaakwiel met in de buitenste ring de golfslagturbines te leggen, en dat systeem om de zoveel meter langs de 80 meter van de paal onder water leggen, met onderwater golfslagturbines in de ringen rond de paal.

Het beste zou zijn mijn oorspronkelijke idee (zie:" nieuwe vinding groene stroomwinning op zee,: 20-12-2018)

te combineren met al de drie bovengenoemde alternatieven.

Dan krijg je meer dan het dubbele rendement, qua aanlegkosten, opbrengt stroom, gebruikte gebiedsopp., en je kan nu met een windpark van drijvende windmolens een continu aanbod van stroom garanderen, dankzij de golfslagturbines.

Dat was nogal de manke van windstroom.

Dus ik hoop dat iemand dit oppikt en er wat mee doet, het idee is gratis.

Denk ieens wat het kan doen voor het milieu.

Mvg.

Joost van der Hoek