• Twee meisjes op trap

    Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen.nl ondersteunt overbelaste gezinnen in Purmerend

06-11-2018, 13:26 | Lezersnieuws | Irene

Sinds kort kunnen gezinnen in de gemeente Purmerend die overbelast zijn, een beroep doen op Buurtgezinnen.nl. De gemeente is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Buurtgezinnen.nl, een onafhankelijke stichting die (opvoed)ondersteuning biedt aan overbelaste gezinnen.

Hoe werkt het?
Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders, die graag een ander helpen. Zij gaan het vraaggezin ontlasten door te ondersteunen bij de opvoeding. Het vraaggezin en steungezin maken onder leiding van Buurtgezinnen.nl samen afspraken over de inhoud van deze ondersteuning.

Die ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Maar ook een vaste dag in de week naar school of het kinderdagverblijf brengen, meegaan naar ouderavonden, helpen bij het vieren van de verjaardag of meedenken over de schoolkeuze.

Een steungezin wordt voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning een steungezin biedt en hoeveel tijd het gezin erin steekt, is afhankelijk van de gemaakte afspraken. De ondersteuning kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Aanmelden?

Vraag- en steungezinnen kunnen zich aanmelden via onze website: https://www.buurtgezinnen.nl/aanmelden/

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Buurtgezinnen.nl.in.Purmerend/