• Krooneend

    David Iliff

Krooneenden van de Gouwzee

28-09-2018, 15:51 | Lezersnieuws | Staatsbosbeheer Westzaan

Datum:

zaterdag 13 oktober 2018, 10:00

Locatie:

parkeerplaats bij windmolens op verbindingsdijk naar Marken
Uitdam

Op zaterdag 13 oktober kun je van 10.00 ? 11.30 uur mee met deze excursie om de verschillende soorten vogels van Waterland te spotten, waaronder de krooneend.

De eerste krooneenden zijn alweer gesignaleerd in de Gouwzee. Momenteel transformeren de mannetjes naar hun prachtig gekleurde winterkleed, zodat we tijdens deze excursie hen in alle glorie kunnen aanschouwen! Onze boswachter staat met een telescoopkijker op de verbindingsdijk naar Marken. Vanaf deze plek is het mogelijk om veel vogels te zien op de Gouwzee. Deze ?zee? ligt tussen Monnickendam, Volendam en Marken. Elk najaar komen hier krooneenden naartoe om zich voor te bereiden op de najaarstrek. Je kunt ze maar korte rijd zien, dus dit is je kans! Waarom komen ze eigenlijk naar dit bijzondere water? Ga mee en onze boswachter vertelt je meer over de bijzondere vogel en de natuur in de omgeving.

Datum: Zaterdag 13 oktober Prijs: ?7,50 p.p. Leeftijd: vanaf 12 jaar
Tijd: 10.00 tot 11.30 uur Aanmelden via: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/waterland/krooneenden-van-de-gouwzee Contact: bij vragen neem contact op met i.tessel@staatsbosbeheer.nl Startpunt: Parkeerplaats bij de windmolens aan de Zeedijk (de verbindingsdijk tussen Marken en het vaste land).Praktisch: Praktisch: - Tip: neem een verrekijker mee en kleed je op het weer, er kan veel wind staan. - Er zijn geen voorzieningen op deze plek. - Toegankelijk voor mindervaliden. Er wordt wel een korte afstand gelopen. - Honden niet toegestaan.