Themawandeling in Monnickendam

MONNICKENDAM In samenwerking met de Stadsgidsen van Monnickendam houdt Stichting Promotie Waterland een tweetal bijzondere, begeleide themawandelingen. Ook voor inwoners van Waterland zijn deze stadswandelingen bijzonder interessant en verrassend. De twee wandelingen hebben als thema 'Het oude Stadhuis' (18 maart) en 'Poorten, grachten en bruggetjes' (22 april).

GESCHIEDENIS Tijdens de eerste themawandeling over het oude stadhuis op zondag 18 maart neemt de stadsgids de bezoeker via een interessante route mee voor een bezoek aan het prachtige pand aan het Noordeinde in Monnickendam. Daar wordt de geschiedenis van het pand uit de doeken gedaan en wordt verteld hoe de stad bestuurd werd in vroeger eeuwen. Over de architectuur en inrichting van de prominente monument vallen uiteraard veel bijzonderheden te vertellen.

INFORMATIEPUNT De wandeling van circa anderhalf uur wordt gehouden op zondagmiddag 18 maart en de voertaal is Nederlands. Start is om 14.30 uur voor het Informatiepunt aan het Zuideinde 2 in Monnickendam.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten voor deelname zijn 3 euro per persoon, te voldoen aan de stadsgids. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

PROMOTIE Onder de slogan 'Waterland laat je verrassen' is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen.

De activiteiten van de Stichting Promotie Waterland zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken en is vanaf 1 april weer geopend volgens het zomerrooster. Kijk voor meer informatie en openingstijden op: www.onswaterland.nl.