Lokaal lezersnieuws

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders

April. Net zoals vele andere gezinnen maken we nu ook vaste plannen voor de zomer. Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, of misschien nog verder. Had u al ideeën voor de zomer van 2018?

 Europa Kinderhulp doet u graag een suggestie.

Helden hond Toby, misschien de mooiste hond van Nederland.

Toby een prachtige hond uit Edam is in de race om de mooiste hond van Nederland te worden. Toby is al een bekende Nederlander aan het worden, hij is verschillende keren op tv geweest en is acteur bij Prison escape..

Don Bosco College succesvol op Olympic Moves 2018

Don Bosco College succesvol op Olympic Moves 2018

Feesttent Beets

Feest is pas feest als je in de Feesttent van Beets bent geweest!

May-Britt Klaver 16 Jaar geeft tweede Boek ¨De rode hemel uit.

May-britt Klaver  16 jaar  geeft boek uit genaamd 

¨De Rode Hemel¨

 Het boek ligt zins Zaterdag bij Bruna en Het leesteken in Purmerend Te koop.

Doofpotaffaire Gemeente Almere

Saskia Freichmann-Wijsbeek, een ex-werkneemster van de Gemeente Almere, beschrijft in haar autobiografie 'Ondankbaar Loeder', haar persoonlijke ervaringen als slachtoffer van o.a. seksuele intimidatie en pesten op het werk.

 

Little Free Pantry in Purmerend Noord

Sinds vorige week is er een Little Free Pantry (een klein ruilwinkeltje voor levensmiddelen en toiletartikelen) in de Purmer Noord gekomen.  Adres: Bandijk 86. 

Samen het taboe doorbreken door te praten over #MeToo ervaringen

'Sinds de publicatie op 9 december jl. van mijn autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’, is er veel gebeurt', zegt Saskia Freichmann-Wijsbeek, auteur van de autobiografie 'Ondankbaar Loeder'.

Pagina's